Skip to main content

Vindö 22 såld tre gånger till förmån för Ukrainas folk

Försäljningarna gav totalt ca 160 000 kr

Smögenbon Håkan sålde sin segelbåt för att hjälpa Ukrainas folk. Efter att köparen betalat meddelande han att han inte tänkte hämta båten, men att Håkan fick behålla både båt och pengar. Det gjorde att båten kunde säljas en gång till, och att intäkten från bägge försäljningarna kunde förmedlas rätt väg till Ukraina via Equmeniakyrkan på Smögen.

Inför den andra omgången av försäljningen kontaktade Håkan Vindö Marin som en gång i tiden hade byggt båten.

När Håkan ringde oss och berättade historien om hur han nu skulle sälja sin Vindö 22 igen, så kände vi direkt att vi ville bidra och köpte båten av honom. – Säger Henrik Quist på Vindö Marin. Vi bestämde att vi sedan skulle sälja båten vidare till högstbjudande på båtmässan Öppna Varv, och att skänka även pengarna från den här tredje försäljningen till samma ändamål.

Vindö 22’an som redan var i bra skick fick en extra genomgång på varvet innan försäljningen. Bland annat så fick den fina överbyggnaden i Mahogny ny lack och våra båttekniker såg till att allt i båten fungerade som det skulle.

Båten och auktionen fick stort intresse på båtmässan. Efter avslutat auktion så blev Vidar från Norge ny ägare till Vindö 22’an. Han skall nu fortsätta att rusta på båten på Vindö Marins varv och sedan segla henne i Oslofjorden.

Läs mer om initiativet via följande länkar.